Упражнения и подготовка с йони яйца

Вътрешната хармония прави всеки един човек щастлив. Грижата за нас самите е първата предпоставка да се чувстваме добре в кожата си и да сме здрави. Йони яйцата и упражненията с тях са един от най-ефективните методи за профилактика на заболявания и дискомфорт в половата система на жената. 

Името йони яйце е събирателно наименование за всички вагинални яйца от естествени полускъпоценни камъни. Обикновено те се правят от нефрит или розов кварц, но най-разпространени са нефритените, защото се смята, че този полускъпоценен камък е с най-силен лечебен ефект за женското тяло.

Както хигиената на вагината, така и чистотата на йони яйцето, е много важна за доброто здраве на жената. Преди ежедневна употреба, почистете внимателно яйцето с преварена вода или с памук и сребърна вода. След това можете да го измиете с топла вода или интимен гел, който използвате, за да не дразни кожата Ви.

Впоследствие може да почиствате през 2 седмици своето йони яйце с приготвен от Вас разтвор от оцет и вода в пропорция 1:4, като не забравяйте, да го оставяте да изсъхне добре. Не се притеснявайте за отвора, той е гладък и е необходимо само течността да премине през него.

За да използвате йони яйце (нефритено, розов кварц или различно), не трябва да имате инфекции на половите органи, не трябва да сте бременна, в менструация или да имате спирала. Ако не искате да използвате фабричната връвчица, промушете конец за зъби (без аромати) в дупката на нефритеното яйце. Идете до тоалетна преди да започнете, за да не се притеснявате, ако ви се допишка, докато сте с него. След това стоплете нефритеното яйце с ръцете си или някъде другаде по тялото си. Ако не сте добре овлажнена, може да използвате лубрикант. Сложете внимателно и бавно яйцето във вагината си, с тъпата част нагоре, така че конецът да остане отвън. Бъдете спокойна и отпусната.

Повече за видовете йони яйца можете да откриете тук


Упражнение 1.

Поставете йони яйцето с тъпата част навътре, а връвчицата оставете за да можете да го издърпате. Ако случайно попадне по-навътре, се изправете и приклекнете, или се засмейте/кихнете, яйцето ще излезне. След като вече е във вагината, поемете въздух (задръжте за около 25-30 секунди, стягайки перинеума си), след което издишайте.  Починете си. След това повторете отново. Дишането с йони яйце ни помага да усетим новата на трите полови енергии – физическа, емоционална и духовна, които съвместно протичат през нас и през енергийните точки на тялото ни.


Упражнение 2.

Поставете яйцето в себе си и се опитайте да го стегнете със стените на влагалището си. След това се отпуснете. Повторете.


Упражнение 3.

Поставете йони яйцето в себе си и се опитайте да го задържите докато сте в изправено положение, първоначално за няколко минути, след като привикнете, може и за час. 


Упражнение 4.

Поставете яйцето във вагината си, и се облегнете седнала с изправен гръб на стена или възглавница. Опитайте се да изтласкате яйцето бързо и после се отдръпнете. Ако го направите правилно, линията, която се „поглъща“ от влагалището , постепенно също ще влезне вътре. Това упражнение подпомага мускулите, които поддържат тазовото дъно. Позата позволява да намалим болките в гърба, като същевременно допринасят за по-красива и уверена ежедневна осанка.


Упражнение 5.

Упражнение – предизвикателство. Баланс с яйце, докато „балансирате“ своята поза върху топка за йога или друга подвижна основа. Сменявайте своята позиция, и постепенно я усложнявайте, балансирайки и задържайки яйцето в себе си. Може да пресъздадете и йога-пози, ако практикувате. След няколко упражнения си починете и след това повторете. Това ще допринесе за по-добра циркулация на тренираната зона.


Всяко упражнение се прави първоначално с най-големия размер яйце, и след като свикнете с него, и изпълните всички упражнения, можете да ги повторите с по-малко яйце, като следвате отново всички стъпки, но с различен размер яйце. 

Упражнения за напреднали и допълнителни инструкции ще получите в малка книжка, при доставката на яйцето което сте поръчали.