Ползите от нефритените яйца

Ползите от нефритените яйца

В тази статия ще научите какви са ползите от употребата на кегел яйца, познати още като нефритени или йони яйца. Как да разпознаете истинския нефрит? Какви видове яйца има и какво да изберем?

Вътрешната хармония прави всеки един човек щастлив. Грижата за нас самите е първата предпоставка да се чувстваме добре в кожата си и да сме здрави. Йони яйцата и упражненията с тях са един от най-ефективните методи за профилактика на заболявания и дискомфорт в половата система на жената. Твърди се, че използването на йони яйце е практика, развила се в древен Китай, основана на принципа на Ин-Ян в даоизма. 


Причината да се използват йони яйца е фактът, че с годините стените на влагалището могат да се отпуснат, мускулите да загубят силата си и това да доведе до някои не много приятни промени в тялото на жената - инконтиненция и пролапс на матката; нерегулирани хормони, болезнен цикъл, твърде силни емоции и други неприятни симптоми по време на ПМС, както и увеличаване на теглото. Използването на яйцата може да позволи на жената да изпитва по-интензивен оргазъм, да има по-силен вътрешен захват по време на секс, както и да ускори възстановяването след вагинално раждане.

Името йони яйце е събирателно наименование за всички вагинални яйца от естествени полускъпоценни камъни. 

 Яйце от нефрит

Обикновено те се правят от нефрит  или розов кварц, но най-разпространени са нефритените, защото се смята, че този полускъпоценен камък е с най-силен лечебен ефект за женското тяло. 

 Яйце от розов кварц


За да се направи избор на най-подходящото яйце, е необходимо да се обърне внимание на няколко много важни изисквания:

- да е изработено от “лековит” камък. „Нефрит“-ът,  от гръцки „nephros“, означава „бъбрек“ заради неговата ефикасност при лечение на бъбречни заболявания. Нефритът или „Небесният камък“, се смята, че излъчва инфрачервени лъчи, които оказват благоприятно въздействие върху човешкото тяло, особено подходящо за кожата, кръвообращението и витализирането на кожните клетки. Научно доказано е, че той помага на тялото да се самолекува, което е особено полезно за лечение на бъбречни, сърдечни и стомашни оплаквания. В Китай се смята, че този скъпоценен камък носи на притежателя му добро здраве, късмет и защита. 

- да е чисто. Камъкът трябва да е чист от всякакви вредни минерални примеси. Такъв е нефритът, който е скъпоценен камък богат на калций и магнезий амфиболен минерал актинолит. Минералната формула на нефрита е Ca2 (Mg, Fe) 5Si8O22 (OH) 2. Няма никакви вредни минерални примеси.

- да е плътно. Камъкът трябва да е много плътен, за да се предотврати разпространението на вредни бактерии или замърсявания във влагалището. Нефритът е съставен от влакнести кристали, които са здраво споени един с друг и така той е здрав и плътен. Специфичното тегло на нефрита е 2,8–3,1, което го прави много по-тежко от повечето камъни. 

- твърдо и здраво. Целта е да не се напука при употреба или съхранение.


Трябва да се внимава за фалшиви нефритени яйца. Те могат да имат цвят, блясък и полупрозрачност, които много приличат на нефритените, но да са направени от амазонит, авантюрин, оникс, полупрозрачен мрамор, халцедон или везувианит. За да се провери дали е истинско нефритеното яйце се тества неговата тежест, устойчивост на надраскване и се прави  тест за специфично тегло.

Йони яйцата се поставят във влагалището за няколко минути в легнало положение – до изправяне и изкачване на стълби - в идеалния случай всеки ден, и се извършват упражненията на Кегел. Не се препоръчва да се използват при бременност, менструация, сложена спирала, активна вагинална инфекция или друго заболяване. Може да се получи допълнително задълбочаване на проблема.

Когато се използва, е добре да се избере яйце с пробита дупка и връв. Това позволява яйцето да се извади като тампон, което предотвратява заклещването му. Препоръчва се да се започне с най-големия размер и едва след известно време да се премине към среден (по-малък) размер - ако има усещане за болка или дискомфорт, то вероятно яйцето е твърде голямо. Между отделните ползвания е препоръчително то да се стерилизира. Обикновено това става чрез дезинфекция с топла преварена вода или чрез почистване със сапун и дамски интимен гел. За да се намали рискът от вагинално дразнене в случаите, когато се използва за вагинална сухота, е добре при поставяне да се използва лубрикант. Лубрикантът може да бъде на водна и маслена основа. С йони яйцето не се спи, защото може да се увеличи опасността от създаване на инфекция. Също така не се използва по време на полов акт, защото може да се причини вагинално нараняване или да се нарани партньорът. 

Според желанието и нуждите на всяка дама, може да бъдат закупени по единично яйца за упражнения, или комплект от две/три яйца, с отстъпка от цената.17/06/2021 2652 0

Коментари

Внимание: HTML не се поддържа! Използвайте обикновен текст!

Етикети: нефрит, кегел, йони яйца, яйце за упражнения, женско здраве, нефритени яйца